Sonoff RF Bridge 433 MHz
Sonoff RF Bridge 433 MHz
Sonoff RF Bridge je velmi zajímavá a užitečná hračka. Je to skutečný most mezi vaší domácí WiFi sítí a jakýmkoliv RF ovladačem s pracovní frekvencí 433MHz. Univerzální ovladač pro zařízení na frekvenci 433Mhz (nahrazuje většinu ovladačů využívajících 433Mhz) „převodník“ RF/wifi signálu (převede většinu ovladačů pracujících na frekvenci 433Mhz na signál WiFi a obráceně) ovládání přes mobilní aplikaci eWeLink (aplikace pro Android a IOS v češtině, ke stažení zdarma) automatizace možná přes IFTTT

Prostřednictvím RF Bridge můžete:
připojit dveřní nebo prostorové čidlo a určit události, které mají nastat ve chíli, kdy některé z čidel zaznamená „alarm“. Například rosvítit světlo, spustit sirénu, notifikovat vás prostřednictvím mobilní aplikace a podobně
ovládat jakékoliv Sonoff zařízení s pomocí 433MHz ovladče i když toto Sonoff zařízení není vybaveno 433MHz RF funkcí. Například můžete ovládat Sonoff Basic pomocí 433MHz klíčenky. V praxi to vypadá tak, že stisknete tlačítko na klíčence, Sonoff RF Bridge toto stisknutí zaznamená a přes chytré scény dá pokyn spínači Sonoff Basic, aby se zapnul/vypnul.
ovládat přes internet pomocí aplikace eWeLink starší 433MHz RF spínače a zásuvky, které bylo do teď možné ovládat pouze lokálně (bezdrátovým RF ovladačem)

Moje zkušenosti
Instalace a zprovoznění
Instalace aplikace do mobilu: je třeba na ObchodPlay najít a instalovat EWeLink, což je jednoduchá aplikace sice nijak moc zabezpečená není, ale jinak funkční. Návod na wiki
Při prvním přihlášení je potřeba si založit účet pomocí mailové adresy, je to trochu kostrbaté, vyžaduje mailové potvrzení a dává jen minutu času, nicméně lze to překonat.
Samotné přidání zařízení (RF Bridge) je potřeba stlačit tlačítko na samotné krabičce po dobu cca 5 vteřin až začne modrá ledka 3x poblikávat, na mobilu zadáte přidat zařízení - rychlé párování - a domácí wifinu včetně hesla, párování chvíli trvá, ale nakonec by mělo naskočit, je dobré spárované zařízení nějak smysluplně pojmenovat.
Pokud máme Bridge spárované s mobilem a v domácí wifině zbývá jen dodat příslušné dálkové ovladače na bázi 433Mhz, vybereme kolik mají tlačítek a pak stačí na mobilu jednotlivá tlačítka podržet, čímž aktivujeme čtení na Bridgi a podržením příslušného tlačítka na ovladači jej zapíšeme, Bridge zapípá a je hotovo.
Sdílení na jiných mobilech
Pokud v domácnosti nejsme sami a chceme aby všichni členové domácnosti měli ovládání na svém mobilu, lze jim povolit sdílení svého nastavení. Aby to vše fungovalo, musí mít všichni nejen nainstalovanou aplikaci EWeLink, ale v pořádku zaregistrován svůj emailový účet. Potom jen v telefonu povolím sdílení pro příslušný Bridge (mohu jich mít nainstalovaných více) a zadám mailovou adresu pro dalšího člena a ten musí v aplikaci odsouhlasit připojení. Po chvíli se mu můj Bridge objeví také a může příslušná zařízení ovládat….
Hodnocení
Musíte být registrovaný, aby jste mohli hodnotit.

Prosím přihlašte se, a nebo se zaregistrujte.

Zatím nikdo nehodnotil.
Přilášení
Jméno

Heslo



Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Doporučuji
Hledáte spolehlivé místo pro Vaše webové stránky? ONEbit hosting - garantované webhostingové služby se zárukou spokojenosti
Dynamic DNS for your domain
Kdo je On-line
Hosté On-line: 1

Členové On-line: 0

Registrovaní členové: 5
Nejnovější člen: gerisa
Navigace
Domů
Články
Download
Odkazy
Kontakt
hledej
Powered by PHP-fusion. Designed by Si-Fusion.