Úprava filmu ve formátu MKV
Máte-li stažený nějaký ten film, či seriál ve formátu MKV, může se stát, že se zapouzdřené titulky v češtině zobrazují bez diakritiky, jak to opravit?


MKV je video formát, který je součástí open sourcového multimediálního kontejneru Matroska. Obecně kontejner je jakýsi obal do kterého se vkládají další data. Nejčastěji se do kontejneru vkládá video se zvukem, ale v případě Matrosky se může jednat také o titulky či menu.


Problém vyřeší prográmek MKVToolNixGUI po jehož instalaci můžeme libovolně přidávat i odebírat titulky, popřípadě i zvukové stopy.
V mém případě mi přehrávač videa integrovaný v televizi špatně zobrazoval titulky v seriálu Dámský gambit. Jak to udělat?
Vybraný soubor, třeba the-queens-gambit-s01e03.mkv přetáhneme myší do levého horního okna Zdrojové soubory, k němu připojíme i textový soubor .srt s titulky. Titulky zkontrolujeme popř. překódujeme v textovém editoru, třeba Notepad++, který umožňuje změnit kódování na UTF-8 bez BOM.
V okně Stopy, kapitoly, štítky zakážeme ostatní zbytečné jazykové titulky.... Ještě je dobré, ale ne povinné nové titulky ve vlastnostech (pravé okno) pojmenovat, nastavit je výchozí a vynucené.
Na závěr soubor vyexportujeme: Spustit renderování.



Hodnocení
Musíte být registrovaný, aby jste mohli hodnotit.

Prosím přihlašte se, a nebo se zaregistrujte.

Zatím nikdo nehodnotil.
Přilášení
Jméno

Heslo



Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Doporučuji
Hledáte spolehlivé místo pro Vaše webové stránky? ONEbit hosting - garantované webhostingové služby se zárukou spokojenosti
Dynamic DNS for your domain
Kdo je On-line
Hosté On-line: 1

Členové On-line: 0

Registrovaní členové: 5
Nejnovější člen: gerisa
Navigace
Domů
Články
Download
Odkazy
Kontakt
hledej
Powered by PHP-fusion. Designed by Si-Fusion.