Arduino - 06 Programování ATTINY
Mikroprocesory Atmel řady ATTINY jsou malinké a cenově velice dostupné mikroprocesory (50-80Kč), které lze pomocí Arduina naučit provádět jednoduché hotové programy, aniž bychom poté relativně nákladné Arduino potřebovali.

Mě se do ruky dostal jako první procesor ATTINY 2313-20PU , dvacetinožičkový "šváb" v pouzdru DIP který stojí cca 55Kč a po prosátí informací z internetu a truchu bádání a zkoušení se dostavil konečný výsledek - jde to !!!



Další poznatky:
Tak jsem to trochu přechválil, zatímco ATtiny 2313 jde programovat pomocí Arduina prakticky okamžitě i ve verzi Arduina 1.0, další pokus s ATtiny 85 již přinesl řadu problémů.
Při natahování skeče do ATtiny 85 se objeví chybové hlášení asi tohoto znění:
avrdude: stk500_paged_write(): (a) protocol error, expect=0x14, resp=0x64
avrdude: stk500_cmd(): protocol error

a přes veškeré hledání na netu se mi nepodařilo obyčejné blikání na ATtiny 85ce rozchodit, pomohl jen restart Arduina se starším softwarem verze 0022, pak do ATtiny85 program natáhnu bez problémů.
Podle internetových diskuzí na toto téma je chyba v nekompabilitě skeče ArduinoISP a verze Arduino1.0, nicméně pro ATtiny 2313 vše funguje jak má i ve verzi Arduina 1.0. Jak na něco přijdu, určitě to napíšu, ale zatím budu používat verzi 0022.
Přilášení
Jméno

Heslo



Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Doporučuji
Hledáte spolehlivé místo pro Vaše webové stránky? ONEbit hosting - garantované webhostingové služby se zárukou spokojenosti
Dynamic DNS for your domain
Kdo je On-line
Hosté On-line: 5

Členové On-line: 0

Registrovaní členové: 5
Nejnovější člen: gerisa
Navigace
Domů
Články
Download
Odkazy
Kontakt
hledej
Powered by PHP-fusion. Designed by Si-Fusion.