IP kamera YC-42HI20 CMOS 2.0
IP kamera YC-42HI20 CMOS 2.0 má objektiv který lze ručně nastavit od 2.8 - 12 mm ohniskové vzdálenosti, což znamená, že lze ručně knoflíkem na spodní části kamery příblížit (zoom) sledovaný objekt a druhým knoflíkem přesně zaostřit. Je to takový kompromis mezi kamerami úplně bez zoomu a kamerami s elektronickým zoomem a kamerami s motorovým zoomem. Elektronický zoom nedělá nic jiného, než vlastně vyřízne a zvětší část snímku, což vede ke značnému snížení kvality obrazu, motorový zoom komfortní ale je podstatně složitější tedy i dražší.
Kamera má integrovaný držák, kterým lze ve třech osách kameru efektivně nastavit do všech směrů. připojení je klasické tedy kabelem s konektorem RJ45 a konektorem pro napájení. Pokud bychom chtěli kameru napájet dálkově po ETH kabelu, musíme použít napájecí výhybku.
Přiložené miniCD obsahuje potřebný software (UC) pro PC i mobily. Po instalaci do počítače si program sám kameru najde a pokud je IP adresa v jiné podsíti (standartní je 192.168.1....) např.:192.168.5... nabídne její automatickou konfiguraci a přiřadí ji IP ve stejné podsíti. Možnosti programu UC jsou velké, kameru lze dálkově libovolně nastavovat.
Dostupnost snímku z kamery zajišťuje skript snapshot.cgi, který pošle z kamery snímek typu .jpg , který lze pak efektivně např. pomocí java-scriptu opakovaně zobrazovat na webové stránce. Adresování může být interní v domácí síti, nebo externí na veřejné IP adrese, ale v tomto případě je potřeba IP kamery nastavit na pevné vnitřní IP adresy a rozdílné porty, např. IP 192.168.1.80 port 1140 a v domácím routeru nastavit pro tyto adresy a porty - virtuální servery a pak už lze adresovat příslušnou kameru přes vnější IP a příslušný port. Tento způsob je nejméně náročný na celkový objem odesílaných a přijímaných dat a pokud zvolíme relativně krátký čas (5 - 10 vteřin) bohatě to na přehled stačí....

Přilášení
Jméno

Heslo



Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Doporučuji
Hledáte spolehlivé místo pro Vaše webové stránky? ONEbit hosting - garantované webhostingové služby se zárukou spokojenosti
Dynamic DNS for your domain
Kdo je On-line
Hosté On-line: 1

Členové On-line: 0

Registrovaní členové: 5
Nejnovější člen: gerisa
Navigace
Domů
Články
Download
Odkazy
Kontakt
hledej
Powered by PHP-fusion. Designed by Si-Fusion.