Plazmová řezačka Berlan

Pár informací a tipů pro plazmu, postřehy vytahané z webu.....Plazmová řezačka je výborným pomocníkem hlavně při řezání kulatých otvorů, pro mne se stala neocenitelným pomocníkem při domácí výrobě raketových, nebo pilinových kamen, rozřezáýní nádob z bojlerů, tlakových nádob se stěnou cca 2-4mm. je to rychlejší než Rozbrušovačkou

ONO to opravdu ŘEŽE! příspěvek na svarfóru...

Musíte ale navštívit zahraníční diskuzní fóra a vytáhnot z nich, co se dá . Zjistíte, že prodejci otrocky kopírují technické specifikace jeden od druhého, bez ohledu na to, zda to opravdu odpovídá skutečnosti a v reálu funguje, nikoho to asi nezajímá, jde jen o prodej (čehokoliv).

Nebudu tu celou anabázi popisovat do detailu, prostě tu mašinu musíte rozebrat - oddeklovat (10 šroubů, pět z každé strany). To hlavní, co nás zajímá, je "jiskřiště", najdete jej snadno a je třeba roztáhnout kontakty o "píční chlup", rozměr nechtějte, dělal jsem to čistě "okometricky". Dále je třeba si pohrát s tlakem vzduchu, začněte na třech barech. Mám nastaveno 3,5 Baru a je to snad ono, snad proto, protože k definitivu jsem zatím nedospěl, 5 barů je na tuhle mašinku, řekl bych už docela moc, ale záleží, jaká síla matroše se řeže.

Zkrátka, pohrajte si s tlakem vzduchu a hlavně s jiskřištěm, ta mašina opravdu umí zapálit oblouk pomocí HF, to co se zde píše, že se musíte dotknout matroše, jsou koniny, dobrej fígl, dejte si pod dýzu zubní párátko (to ploché, nevím, který kokot vymyslel ta kulatá), tak aby nezakrylo otvor v dýze, tím získáte cca 1 mm od matroše, ikdyž se Vám klepou ruce. Oblouk musí po chvíli naskočit, mě to opravdu funguje perfektně, jinak bych to sem vůbec ani nepsal!

Doplněno 15.7.2019
Náhradní hořáky, anody lze velmi úspěšně a lacino v Číně, vyjde to násobně levněji! Mě přišla tato sada na 12 dolarů:


Hodnocení
Musíte být registrovaný, aby jste mohli hodnotit.

Prosím přihlašte se, a nebo se zaregistrujte.

Zatím nikdo nehodnotil.
Přilášení
Jméno

Heslo



Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Doporučuji
Hledáte spolehlivé místo pro Vaše webové stránky? ONEbit hosting - garantované webhostingové služby se zárukou spokojenosti
Dynamic DNS for your domain
Kdo je On-line
Hosté On-line: 1

Členové On-line: 0

Registrovaní členové: 5
Nejnovější člen: gerisa
Navigace
Domů
Články
Download
Odkazy
Kontakt
hledej
Powered by PHP-fusion. Designed by Si-Fusion.