TV box TX3 mini 2GB/16GB aneb konec TV reklamám

TV box TX3 mini 2GB/16GB aneb konec TV reklamám!
TV box TX3 Mini je moderní kousek schopný bez problémů dekódovat 4K video a k tomu je také náležitě vybaven čtyř-jádrovým procesorem Amlogic S905W taktovaným na 2 GHz spolu se 2 GB RAM a 16 GB vnitřního úložiště. To pak můžete rozšířit pomocí SD karty, nebo třeba připojit externí disk pomocí jednoho ze dvou USB portů. Nejedná se vskutku o žádnou vykopávku, což dokládá i použitý systém Android 7.1.1 a podpora H.265 HEVC kodeku. A za ty peníze ? $33 na Aliexpresu.
1.první zkušenosti
Je až neuvěřitelné , co lze vtěsnat a za tak málo peněz do tak titěrné krabičky. Kromě hromady dalších je samozřejmě nejzajímavější částí předinstalace KODI. Jelikož KODI používám již několik let, byla pro mne doinstalace doplňků jako je Stream Cinema CZSK a spol. jednoduché.
Skvělé je, že má TX3mini připojení k internetu nejen kabelem, ale také přes Wifi. Stačí si připojit domácí NAS s filmy a máte prakticky vystaráno.
Dodaný balíček obsahoval napájecí zdroj s EU adaptérem, který je tak blbě konstruován, že je prakticky nepoužitelný po české zásuvky, ale stačí k němu dát "anglickou" redukci (opět z ALI za $1,5, protože u nás stojí 150,-Kč) a vše je OK.
Přiložený dálkový ovladač je opravdu ten z nejjednodužších, nicméně lze si na něj zvyknout, i když při hledání filmů je to datlování zdlouhavé. Kdo chce dál investovat, může si přikoupit lepší i s klávesnicí, nebo jen klávesnici, ale není to až tak nutné...
2.základní zapojení
Připojit TX3 dokáže úplná Lama. kabelem do HDMI televize, konfiguraci wifi umí díky mobilům každý, u ethernetu je to ještě jednodužší, bo většina domácích routerů jede s DHCP a tím se TX3 po připojení kabelu chytne sám.
Trošku problém je s nastavení obrazu tak, aby se vtěsnal do obrazovky, zkoušel jsem dva boxy na více televizích a vždy jsem musel upravit zoom a obraz zmenšit.
První co lze s úspěchem zkusit z netu je YouTube, který je též předinstalován.
3.Kodi v TX3min
multiplayer KODI je v TX3 nazván TV Center , po jehož spuštění musíme provést "nastavovací klasiku" která je pro nováčka trochu kostrbatá, ale opět - na internetu jsou mraky videí a instrukcí i v češtině, stačí jen pozorně sledovat a držet se rad.
Jen snad poznámka k aktuálnosti instrukcí. Sledování filmů za málo peněz (i zadarmo) je odjakživa trnem v oku všem nadnárodním organizacím ovládajícím multimediální trh a tak značně sílí tlak na omezování všech platforem spojených se svobodným stahováním obsahu z internetu. Vidíme to denně na Youtube i sociálních sítích, týká se to také KODI. Proto mohou být instruktážní videa doplňků neaktuální, některé doplňky v minulosti velmi oblíbené třeba den ze dne zmizely, aby by byly postupně nahrazeny novými, či alternetivními.
Stream Cinema CZ+SK
V době kdy toto píšu, českému multimediálnímu internetu vládne webshare.cz a jeho Stream Cinema a Soubory Online. Za relativně rozumný poplatek (v současné době 450,- ročně) získáte VIP účet s jehož pomocí máte zcela neomezený (v počtu GB) přístup k tisícům videí, filmů, seriálů, pohádek a to vše bez reklam. Velice užitečným u Stream Cinema je v seznamech videí kolonka TV dnes, která vám zobrazí seznam filmů z nejznámějších kanálů, které se budou vysílat v tomto dni a tak si vlastně bez reklam a kdykoliv můžeme okamžitě pustit vše na co jiní čekají a ještě stráví u TV o hodinu déle díky reklamám.
Přilášení
Jméno

Heslo



Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Doporučuji
Hledáte spolehlivé místo pro Vaše webové stránky? ONEbit hosting - garantované webhostingové služby se zárukou spokojenosti
Dynamic DNS for your domain
Kdo je On-line
Hosté On-line: 3

Členové On-line: 0

Registrovaní členové: 5
Nejnovější člen: gerisa
Navigace
Domů
Články
Download
Odkazy
Kontakt
hledej
Powered by PHP-fusion. Designed by Si-Fusion.