Převodníky USB TTL
Převodník úrovní slouží ke komunikaci mezi PC a zařízením s portem RS232 (seriové rozhraní) jinak také COM.
Využijete jej například pro programování ESP 8266 v Arduinu IDE.....

Pro Arduino, jeho klony a periferie, které nemají převodník úrovní zabudovaný, je ideální si poříditjednoduchý a levný převodník. Existují samozřejmě desítky typů pro různé účely:
1. První který jsem obdržel byl přímo stavěný pro použití K ESP 01s (8266). Je však k němu potřeba malá úprava, která spočívá k připájení mikropřepínače, kterým zapínáme mód programování (GPIO 0 na GND) a mikrotlačítka (Rst na GND). Na obrázku je vlevo nahoře bez úpravy a s úpravou. Nespornou výhodou tohoto typu je přímé připojení ESP01 do konektoru.
2. Další převodník UC 340G (na obrázku se šňůrou) jsem koupil spolu s Massduinem (klon Arduina) a redukcí k Massduinu. O Massduinu napíšu později. Tento převodník mi fungoval ve Win10 okamžitě, pro Win7 je nutné doinstalovat příslušný ovladač (CH3411SER). Výhodou je šňůra s konektorem, nevýhodou je nepřítomnost Ucc 3,3V pro ESP 8266.
3. Další převodník UC 340G (na obrázku vlevo dole) je něco podobného, ten má sice vyvedený pin 3,3V, ale vůbec není jisté, zda přes toto napájení bude ESP fungovat, je lepší mu připojit externí zdroj. Také potřebuje nainstalovat ovladač, stejný jako v předchozím případu.

Závěrem:
Pomocí těchto převodníků lze připojit a anprogramovat různé druhy ESP 8266 (cca 12 typů) nebo nástupce 8266ky jménem ESP32. Je potom jedno zda použijeme IDE Arduina , nebo LuaLoader, či ESPlorer. Pro mě je v současné době nejjednodužší Arduino IDE.
Přilášení
Jméno

Heslo



Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Doporučuji
Hledáte spolehlivé místo pro Vaše webové stránky? ONEbit hosting - garantované webhostingové služby se zárukou spokojenosti
Dynamic DNS for your domain
Kdo je On-line
Hosté On-line: 2

Členové On-line: 0

Registrovaní členové: 5
Nejnovější člen: gerisa
Navigace
Domů
Články
Download
Odkazy
Kontakt
hledej
Powered by PHP-fusion. Designed by Si-Fusion.