NodeMCU ESP-12E
Další z řady modulů pro IOT postavených na ESP 8266 se skvělými možnostmi za cenu cca 60Kč !!
Rozměr NodeMCU je výhodný pro nepájivá pole a minimalistický počet elektronických součástek láká uživatele s bateriovými aplikacemi, jelikož obsahuje pouze ESP modul samotný a dál jen 3,3V regulátor a můstek pro UART komunikaci přes USB.
Srdce NodeMCU - ESP8266 - obsahuje jednojádrový 32bitový procesor Xtensa LX 106 s instrukční sadou RISC a taktem 80 MHz, přičemž je ho možné přetaktovat až na 160 MHz.



Deska se stala velmi populární kvůli obrovské paměti na program. Do desky lze nahrát až 1 MB zkompilovaný kódu, pro srovnání Arduino Uno pouze 32 kB, NodeMCU je vybaveno 4MB flash pamětí.

NodeMCU nabízí až 11 GPIO pinů, přičemž všechny kromě kromě GPIO16 lze PWM modulovat. Výstupní proud GPIO pinů je 12 mA při 3,3 V. Piny nejsou 5 V tolerantní, i když některé zdroje uvádějí, že jsou. Při dlouhodobém zatížení na 5V dojde k přehřátí čipu ESP8266 a jeho následné poruše, resp. zničení. Na desce se nachází pouze jeden analogový pin. Standardně ESP8266 umí pin využívat v rozmezí 0-1 V, avšak díky NodeMCU součástkám pracuje v rozmezí 0-3,3 V. ESP8266 v sobě sdružuje i implementaci wifi standardu 802.11 na 2,4 GHz v pásmech b / g / n, přičemž v pásmu b má garantovaný nejlepší zisk 25 dB.



První zapojení proběhlo bez problémů a jako první sketch jsem použil již vyzkoušené spínání 4 relátek přes domácí wifinu. Stačilo jen správně namapovat výstupní piny, ssid, a password sítě a už to fachčilo.



Jako další mám v plánu vyzkoušet sketch rozšířit na 8 relátek, což by mělo být bez problémů.
Další věc kterou se musím naučit je Deep sleeping mode, já tomu říkám chráping, prostě kvůli ušetření spotřeby energie je možné převést režim do stavu spícího a chrápajícího :-)......
Přilášení
Jméno

Heslo



Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Doporučuji
Hledáte spolehlivé místo pro Vaše webové stránky? ONEbit hosting - garantované webhostingové služby se zárukou spokojenosti
Dynamic DNS for your domain
Kdo je On-line
Hosté On-line: 1

Členové On-line: 0

Registrovaní členové: 5
Nejnovější člen: gerisa
Navigace
Domů
Články
Download
Odkazy
Kontakt
hledej
Powered by PHP-fusion. Designed by Si-Fusion.