Televize Changhong LED49D1100ISX
Televize Changhong LED49D1100ISX
Laciná, průměrná, dostatečná televize zničeho nic vysadil obraz, jinak vše funguje. nejčastější závadou je porucha podsvícení, hlavně u těch, kteří mají rádi přehršle barev , jasu a světla.

Jak poznáte, že se jedná jen o poruchu podsvícení? Pokud je televize připojená k signálu a naladěná, měl by se alespoň ozývat zvuk, měly by jít přepínat kanály. Pak stačí na displej jen posvítit baterkou a matě objevíte obrázek a je to jasné.
O podsvícení celého displeje se starají LED pásky v této velikosti zpravidla 5 kusů vodorovně po celé šířce. Největším problémem je ale co nejjemnější demontáž abychom se mohli k LED páskům dostat. Odstranění zadního krytu, demontáž noh, repráčků, lišt, které drží displej a všechny (4) vrstvy stínítek, které zajišťují rovnoměrné světlo pod celou obrazovkou.
Mě velmi pomohl návod na you tube : https://www.youtube.com/watch?v=Qbo8pCWI0Dc&t=129s který je sice trochu pro jiný typ, ale velmi podobný.
Nakonec se mi zdárně podařilo dobýt se až na pozici LED a první pokus o prosvícení jednotlivých pásků pomocí 24V zdroje (doporučují 30V) mě nakonec zavedl až na místo poruchy. K mému překvapení to nebyla, jak je obvyklé spáleaná LED, ale vyhřátý konektor spojující dvě části pásku.
Přilášení
Jméno

Heslo



Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Doporučuji
Hledáte spolehlivé místo pro Vaše webové stránky? ONEbit hosting - garantované webhostingové služby se zárukou spokojenosti
Dynamic DNS for your domain
Kdo je On-line
Hosté On-line: 2

Členové On-line: 0

Registrovaní členové: 5
Nejnovější člen: gerisa
Navigace
Domů
Články
Download
Odkazy
Kontakt
hledej
Powered by PHP-fusion. Designed by Si-Fusion.