Převod CD-DA a DVD do počítače
Převod CDčka do mp3 je dnes naprosto jednoduchou záležitostí, záleží jen na softwaru, který pro tento účel použijeme. Zcela nejjednodužší je např.: Free CD to MP3 Converter a průměrná počítačová LAMA si s ním poradí během pár chvil.
Převod DVDčka už je trochu složitější, ale také vůbec nic světoborného. Naprosto skvělým nástrojem pro tento účel je DVD Shrink a pokud chceme pouze celý disk nakopírovat do PC, není třeba téměř nic nastavovat. Drobným úskalím, na které je potřeba dbát, velikost originálu a kompresní poměr. Pokud je původní DVD větší než cca 4,3 GB je možné nastavit velikost kopie tak, aby se vešla na vypalované DVD.
Chceme-li si z DVD vypreparovat jen to co je důležité, bez ostatního balastu (reklamy apod.), odstranit přebytečné jazykové mutace(němčinu, maďarštinu, arabské) musíme už použit ReAuthoring , ale není se ničeho bát, ti méně zdatní se nakonec doberou výsledku oblíbenou metodou Pokus-Omyl :-)
Pokud chceme jednotlivé VOBy z kopie DVDčka dál zpracovat na některé oblíbené formáty (MP4, MP3 atd.), stačí nám k tomu klasaické VLC-čko a funkci Převést/Uložit (CTRL+R).....


Převod videa z kazety VHS
V první řadě musíme mít videoVHS rekordér, kterých se vyrobily a používaly milióny, ale postupem doby drtivá většina z nich skončila na sběrných dvorech v odpadu.
Dále musíme mít zařízení které umí převést klasické audio-video do digitální podoby. Mě se osvědčil také již historický multimediální rekordér Sencor SHR9600T.
Tento rekordér do jehož útrob se dá nainstalovat pevný disk, má televizní tuner pro příjem digitálního TV signálu, bohužel už není pro DVB t2, ale to holt přináší doba. Co je však důležité, má klasický vstup pro analogové video a zvuk, který prostým záznamem na disk převede do formátu Mpeg2, což také už není nejlepší formát, ale funguje to! Zapojení a konektory jsou zjevné z obrázku. Mašinka má dokonce i připojení k síti ETH, USBčka, HDMI.....


Přístroj má malý displej vepředu, který zobrazuje základní funkce (ne video) ale nejjednodužší je připojit jej pomocí HDMI k TV, nebo monitoru, je-li toho schopen. Ve spojení s monitorem si také můžeme vytvořit televizi.
Popisovat všechny funkce není předmětem článku, zaměřím se pouze na záznam signálu z AV stupů.
A Audio a Video vstupu můžeme zapojit výstup ze staré videokamery, vhs přehrávače, nebo i jakoukoliv analogovou kameru sledovací.
Pokud chceme nahrát video z kazety VHS, stačí spustit Play na VHS přehrávači a na Sencoru REC a máme vystaráno. Nezapomeňme ale zkontrolovat dostatečné místo na harddisku pro x hodin nahrávky podle videokazety.

Pokud připojíme analogovou kameru můžeme zařízení použít k nahrávání pomocí timeru a naprogramovat záznam pro určité časové úseky....

Také můžeme pomocí Timeru záznamu nahrávat TV programy, ale kdo by to dnes dělal, že? Za prvé v telce dávají většinou kulové s přehazovačkou a když už, tak si to můžeme pustit zpětně, nebo i dopředu pomocí např. HorizonTV (UPC)
Hodnocení
Musíte být registrovaný, aby jste mohli hodnotit.

Prosím přihlašte se, a nebo se zaregistrujte.

Zatím nikdo nehodnotil.
Přilášení
Jméno

Heslo



Zapoměli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
Doporučuji
Hledáte spolehlivé místo pro Vaše webové stránky? ONEbit hosting - garantované webhostingové služby se zárukou spokojenosti
Dynamic DNS for your domain
Kdo je On-line
Hosté On-line: 1

Členové On-line: 0

Registrovaní členové: 5
Nejnovější člen: gerisa
Navigace
Domů
Články
Download
Odkazy
Kontakt
hledej
Powered by PHP-fusion. Designed by Si-Fusion.